Vesikiertoinen lattialämmitys kylmiin ullakkotiloihin

Espoon Friisilässä saneerattiin omakotitalo, jossa suuri kylmä ullakkotila muutettiin lämpimäksi vesikiertoista lattialämmitystä laajentamalla. Ullakkotila konvertoitiin makuuhuoneksi, varastohuoneeksi sekä voimistelutilaksi, joihin asennettiin huoneistokohtaiset lattialämmitystermostaatit.

Hyödyntämällä alumiinisia lämmönluovutuslevyjä lattian korkeus saatiin säilytettyä entisellään. Siporex-talon pinnat remontoitiin, makuuhuonetta varten puhkaistiin erillinen oviaukko sekä uudet huoneet sähköistettiin, missä hyödynnettiin lisäksi langattomia kytkimiä.

Lattialämmityksen laajentaminen oli osa suurempaa projektia, jossa 300 neliöinen arvotalo saneerattiin kokonaisvaltaisesti uusia asukkaita varten.

Prolexis Oy:llä on kokemusta vesikiertoisten lattialämmitysten asentamisesta useiden vuosien ajalta puulattioihin,  levyrakenteisiin lattioihin sekä betonivalulattioihin, ja lisäksi maalämpöasennuksista lämmitysratkaisuina.

Leave a Reply