Teljäntie 7:ssä peruskorjaukset tehty suunnitelmallisesti

Teljäntie 7 on vuonna 1958 rakennettu tiilivuorattu asuinkerrostalo Helsingissä. Teljäntie 7:ssä suuret peruskorjaukset on toteutettu keskimäärin kuuden vuoden välein. Tärkeimpiä peruskorjauksia ovat olleet tiilikaton uusiminen (1992), kaukolämpökeskuksen uusiminen (1998), ikkunoiden ja parvekkeen ovien uusiminen (2004), antenniverkko ja viemärien sukitus (2010) sekä putkiremontti ja kuitutalolaajakaistaverkko (2015).

Vuonna 2010 uusittiin kaapeliTV tähti2000 verkoksi ja tuotiin neljän satelliitin suorasyöttösignaalit talon huoneistojen antennirasioihin. Samana vuonna toteutettiin viemärien kuntokartoitus, videointi ja sukitus, jonka urakointi osoittautui asukasystävälliseksi ja kokemukset ovat olleet toistaiseksi hyviä.

Vuonna 2014 toteutettiin talossa KVR-urakkana putkiremontti, jossa saneerattiin käyttövesiputket, vesikalusteet, sähkökeskukset ja sähkönousut, lattialämmitysventtiilit, talosauna ja IT-kaapelointi tähteen (valokuitu talolaajakaistalle, cat-6 ja taloautomaatio). FTTH oli DNA:lle pilottiprojekti, jossa DNA toimitti kuituverkon kytkimen kellariin ja kuitupäätelaitteet langattomalla WLAN-tukiasemalla huoneistoihin.

Lisäksi lämmitys tasapainoitettiin, ilmanvaihtohormit nuohottiin, yleisissä tiloissa sähköt suojamaadoitettiin. Huoneistoihin asennettin huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit ja käyttöön otettiin huoneistokohtainen veden kulutuksen lukemalaskutus. Kylpyhuoneita uusittiin 17 kappaletta ja sähkökaapeloinnissa varauduttiin sähköautojen latauspisteisiin tulevaisuudessa.

KVR-urakan ansiosta putkiremontin läpimenoaika Teljäntie 7:ssä oli yksi vuosi. Prolexis tarjoaa kokemuspohjaista konsultointia, valovontaa ja suunnittelua taloyhtiöille, jotka harkitsevat esimerkiksi putkiremontin tai valokuituverkon toteuttamista.

Leave a Reply